5 tips om je wachtwoord nooit meer te vergeten.

Is jouw internetwachtwoord 2Xks7!3Zn5? Géén wonder dat je ‘t vergeet. Hierbij 5 tips voor betere wachtwoorden die je ook beter onthoudt!

1. Wachtwoord? Wachtlied!

Een goed wachtwoord bestaat uit meerdere letters (ook hoofdletters), tekens en cijfers. Maar hoe onthoud je het? Tip: neem je favoriete lied, plak er een cijfer bij en hup ‘LeTsDaNcE1979’ is geboren.

2. AEZIHW123!?

AEZIHW123! is te moeilijk? Niet als je weet dat dit wachtwoord een afgekorte zin is: Alle Eendjes Zwemmen In Het Water 1-2-3! Onthoudt al een pak makkelijker, toch?

3. Kies een supersimpel wachtwoord, en neem de letter ernaast.

Kies als wachtwoord bijvoorbeeld je naam, maar typ steeds de letter ernaast op je toetsenbord. Zo wordt ‘RogerVandamme1’ plots ‘TphrtBz,fzùùr2’. Let wel op als je in het buitenland een niet-azerty-toetsenbord gebruikt!

4. Ga voor een droomdoel.

De naam van je kat als wachtwoord blijft een topper. Maar echt origineel is het niet. Als je ‘t vaak moet invullen, ga je beter voor een doel dat je wil verwezenlijken: ‘IkWilOpWereldreis123!’, bijvoorbeeld. Of ‘IkWilEenMarathonLopen1’.

5. Kies bij je Wifi-wachtwoord voor ‘wachtwoord bewaren’.

Je Wifi-wachtwoord wordt je het meest gevraagd, meestal door al je gasten. Hier leggen we je uit hoe je dat wachtwoord kan aanpassen. Werken onze tips hierboven toch niet voor jou? Hou dan gewoon je Wifi-wachtwoord en check het altijd op de zijkant van je router.